Werkbaarheidscheques

Met deze subsidie wil de overheid u motiveren om te luisteren naar uw medewerkers en zo eventuele knelpunten rond welzijn op de werkvloer in kaart te brengen en aan te pakken. Naar aanleiding van de corona-crisis is er nu ook een uitbreiding voorzien.

Wat zijn werkbaarheidscheques?

De werkbaarheidscheques zijn een subsidie waarmee ondernemingen beroep kunnen doen op de expertise van erkende dienstverleners voor het in kaart brengen van de werkbaarheid/werkbeleving, dit bijvoorbeeld via medewerkersbevraging. Let wel, u kan de cheques enkel gebruiken als u samenwerkt met erkende dienstverleners, zoals Public Minds.

Alle kmo’s en grote ondernemingen uit de (social) profit-sector kunnen tot eind december 2021 een beroep doen op de cheques. Het steunpercentage van de Vlaamse overheid bedraagt 60%.

Duiding via video onderaan deze pagina.

Uitbreiding ten gevolge van Corona

Als onderneming is het wettelijk verplicht om een psychosociale risicoanalyse te maken, dit normaal om de 5 jaar. Het is echter zo dat een nieuwe risicoanalyse vereist is telkens er een ingrijpende gebeurtenis heeft plaatsgevonden. Gezien we op heden allemaal een ingrijpende gebeurtenis meemaken heeft de Vlaamse overheid geoordeeld dat de werkbaarheidscheques kunnen worden ingezet voor het opzetten van de analyse.

De scan voloet aan alle eisen, op die manier bent u volledig in orde met de verplichte risicoanalyse.

Wat kan Public Minds voor u betekenen?

Public Minds is een erkende kmo-dienstverlener. Bij ons kan u terecht om via de werkbaarheidscheques een onderzoek uit te voeren en zo te investeren in welzijn op het werk.

Wij brengen aan de hand van 8 thema’s het welzijn op de werkvloer in kaart. Onze analyse biedt u inzicht in welke aspecten het meest impact hebben op de werkbeleving. Zo kent u de belangrijkste factoren voor maximaal betrokken en tevreden medewerkers.

De resultaten vormen het ideale vertrekpunt om de werkbeleving stelselmatig te optimaliseren via een concreet actieplan, wat op korte termijn leidt tot positieve resultaten dankzij:

 

  • hogere productiviteit
  • minder verzuim
  • minder verloop binnen de organisatie
  • positieve impact op de klantentevredenheid
  • positieve mond-aan-mond reclame voor uw onderneming
Meer info over onze aanpak? Wat kost dit? Kom hier meer te weten.
Bel ons: 0485/63.09.13 (Matthias)
Laat ons samenwerken

Wilt u weten wat Public Minds
voor u en uw klanten kan betekenen?

Contacteer ons